Dag van de Ouderen

Dag van de Ouderen

De Verenigde Naties hebben rond de eeuwwisseling 1 oktober uitgeroepen als de Dag van de Ouderen. Dit werd destijds landelijk gevierd.
In 2003 haakte de Centrale van Ouderenverenigingen hierop in met een feestmiddag in De Kemphaan.

Al spoedig was deze te klein en is de werkgroep Dag van de Ouderen uitgeweken naar de Schouwburg. Daar is de dag sindsdien gebleven. Alle senioren van Venray van boven de 55 jaar kunnen een entreebewijs kopen, ook de mensen die geen lid zijn van een ouderenvereniging.

De verkoop van entreebewijzen is meestal midden september. Dit wordt in De Schakel en in onder meer Peel en Maas aangekondigd. Voor de ouderen in de kerkdorpen wordt dit geregeld via de secretaris van de KBO-afdeling.

De feestelijkheden beginnen elk jaar met een plechtige hoogmis in de Grote Kerk. De collecte in deze dienst wordt steeds geschonken aan een goed doel dat een van de kerken in Venray ten goede komt. Daarna is er een programma van anderhalf uur in de Schouwburg Venray, dat mogelijk wordt gemaakt door een aantal sponsors en de loterij tijdens dit feest.
Welke artiesten zich op 1 oktober zullen presenteren, wordt meestal in het voorjaar bekend gemaakt.

De entreeprijs voor de schouwburg is door de Centrale van Ouderenverenigingen vastgesteld op € 7,50 per persoon. Hiervoor krijgen de ouderen niet alleen een entreekaart, maar ook een kop koffie met een lekkernij voor de voorstelling en twee consumpties nadien.

De laatste jaren is er ook een loterij met enkele mooie prijzen.
De loten kosten € 1,– per stuk of zes loten voor € 5,–.