18 juni Open dag begraafplaats Weverslo

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab
Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor 18 juni Open dag begraafplaats Weverslo

Maak kennis met pickleball

“Pickleball is de snelst groeiende sport in de Verenigde Staten, een sportieve activiteit die zich perfect leent voor een oudere doelgroep.
We merken dat steeds meer senioren bij ons komen pickleballen.
Geregeld ook met hun kleinkinderen.”
Twan Lensen, mede-eigenaar van Padelcentrum Noord-Limburg aan de Kempweg in Venray, somt op waarom pickleball een geschikte sport is voor senioren. “Het verbetert niet alleen de fysieke en mentale gezondheid, maar zorgt ook voor sociale verbinding. Pickleball is een racketsport die elementen van tennis, badminton en tafeltennis combineert. Een sport voor alle leeftijden en vaardigheidsniveaus vanwege de eenvoudige regels en de relatief lage fysieke belasting. Het is laagdrempelig te leren en biedt snel speelplezier.” Dat ervaren deze morgen ook Henk Drabbels (72) uit Venray, Geert Peters (69) en Jan Lensen (76), de vader van Twan, uit Wanssum. Zij maken deze morgen voor het eerst kennis met pickleball. De drie fervente tennissers hebben na wat tips van Twan het spelletje snel onder de knie. “Ook andere senioren of seniorenverenigingen zijn van harte uitgenodigd voor een demonstratie in onze hal.”
Naast picklebal is ook padel populair, weet Lensen.  “Padel is een sport die het makkelijkste betiteld kan worden als een mengeling van tennis en squash, een soort van beachtennis. Het is laagdrempelig, net als pickleball een sport voor jong en oud, en technisch minder moeilijk dan tennis. De basisbeginselen van padel kun je na een les of vijf al aardig onder de knie hebben, terwijl je voor tennis zeker een jaar of twee les nodig hebt. Pickleball is echter nóg laagdrempeliger dan tennis en padel. Ik zou tegen alle senioren in de gemeente Venray willen zeggen: kom vrijblijvend een keer kennismaken met padel en/of pickleball en ervaar het zelf tijdens een training of clinic. In combinatie met Sportsbar Pala is ons overdekte het padelcentrum met al zijn faciliteiten ook de ideale plek voor een feest of vergadering.” Meer informatie/reserveren: www.padelcentrumnoordlimburg.nl.

(Foto: Han Siebers, tekst Ron Koenen)

Geplaatst in Nieuws, Uit De Schakel | Reacties uitgeschakeld voor Maak kennis met pickleball

Vrijwilligerswerk cement van de samenleving

Hay Achten is zijn vrijwilligersactiviteiten stapsgewijs aan het afbouwen. De Oirlonaar stopte onlangs na ruim elf jaar als voorzitter van de plaatselijke KBO. Namens het cluster Oirlo-Castenray-Oostrum organiseert hij dit jaar voor de laatste keer twee reizen voor senioren. “Ik ben 79 jaar”, zegt hij. “Het wordt tijd om het stokje door te geven aan een jongere generatie. Maar ik blijf wél actief als waarnemer van de KNVB langs de velden. Want ‘voetbalbetrokken’ ben ik al vanaf mijn dertiende jaar. Af en toe gaat mijn vrouw Mia met me mee naar wedstrijden. Zonder haar had ik al mijn vrijwilligerswerk nooit kunnen doen. Daar ben ik haar enorm dankbaar voor.”
Hij vertelt vervolgens een mooie anekdote over de wijze waarop hij voorzitter van de KBO werd. Want dat gebeurde mede dankzij Mia. Met een lach: “Ik was in eigenlijk gevraagd om bestuurslid te worden, maar uiteindelijk ben ik in het bijzijn van mijn vrouw gestrikt als voorzitter. Toen ze mij daarvoor kwamen vragen, zei ze meteen: ‘Och, dat kun je eigenlijk wel doen Hay’.” Hay Achten woont al bijna zestig jaar in Oirlo. De liefde trok hem als 21-jarige Broekhuizenvorstenaar naar het Venrayse kerkdorp. “In Broekhuizenvorst blijven was geen optie, want Mia wilde in Oirlo blijven wonen. Ach, ik heb het altijd uitstekend naar mijn zin in het dorp. Zeker als je je inzet voor een club, ben je zo ingeburgerd. Ik ben meteen gaan voetballen bij DIS.” Bij de club bekleedde hij tot 2001 ook meerdere bestuursfuncties. Naast waarnemer was hij ook jarenlang scheidsrechter in het amateurvoetbal en docent voor de KNVB. Sinds 1980 assisteert hij de competitieleider bij de indelingen voor competitie en beker. Daarnaast was hij vanaf 1984 ook nog zeventien jaar voorzitter van het Oirlose gemeenschapshuis. Voor zijn maatschappelijke verdiensten werd hij in 2002 onder meer koninklijk onderscheiden. “Het is natuurlijk mooi als je een onderscheiding krijgt, maar daar doe je het natuurlijk niet voor. Ik geniet er vooral van als mensen het naar hun zin hebben tijdens activiteiten. Samen genieten. Daarom ben ik dit vrijwilligerswerk, het cement van de samenleving, gaan doen. Nee, het is voor mij nooit een last geweest. Integendeel. Ik zie het als een verrijking van het leven.”
(Tekst: Ron Koenen)
Geplaatst in Nieuws, Uit De Schakel | Reacties uitgeschakeld voor Vrijwilligerswerk cement van de samenleving

Vaste activiteitenagenda in De Schakel vervalt

Elke maand staan in De Schakel een aantal activiteiten voor ouderen: lezingen over uiteenlopende onderwerpen, filmmiddagen, demonstraties en workshops. Soms zijn ze alleen voor de leden van die KBO-afdeling, AVOS of wijkouderenverenigingen, maar vaak ook voor andere senioren.
Elke week zijn daarnaast tal van vaste activiteiten voor senioren. U kunt wekelijks sporten, gymmen, dansen, wandelen of fietsen. U kunt toneel gaan spelen, zingen in een koor, een hobby of cursus gaan doen, debatteren of boeken gespreken met een groepje, noem maar op.
Kaarten, kienen en keuvelen. Sportverenigingen hebben groepen speciaal voor ouderen: tafeltennissen, wandelvoetbal, biljarten. Al deze activiteiten waren tot nu toe op een rijtje gezet in de activiteitenagenda van de website www.cvo-venray.nl met daarbij de tijden en dagen en telefoonnummers waar u zich kunt opgeven. Sommige ouderenverenigingen hebben ook een eigen webpagina. Andere activiteiten, zoals bovengenoemd, worden voortaan in aparte berichten in De Schakel meegenomen.
Geplaatst in Nieuws, Uit De Schakel | Reacties uitgeschakeld voor Vaste activiteitenagenda in De Schakel vervalt

Jeu de boulestoernooi KBO

In Venray wordt op 22 juni voor de zestiende keer het KBO Jeu de Boulestoernooi georganiseerd op de banen van de Bouledrome op het Speulpark aan de Hoopweg. Er is steeds een grote belangstelling voor deze mooie, sportieve en gezellige wedstrijddag.

Zoals altijd staat de KBO-wisselbeker op het spel. Tevens is er een loterij voor alle deelnemers. Alle inwoners van de gemeente Venray (van 55 jaar en ouder) kunnen zich hiervoor inschrijven met een team van twee personen (doubletten). Het toernooi begint om 10.30 uur met een openingswoord van KBO Venray-voorzitter Martin Wijnhoven. Direct hierna beginnen in twee poules de wedstrijden. Elk doublet speelt vier wedstrijden. De winnaars van beide poules strijden tegen elkaar om de KBO-wisselbeker. Het doublet Wim Wilms/Herman Keyzers is de laatste winnaar. Beide mannen zullen alles in het werk stellen deze titel te behouden.
Liefhebbers kunnen zich opgeven vóór 20 juni, liefst per email bij  
jan.derikx@gmail.com of telefonisch op nummer 06 3033 3268. Bij de opgave ook meteen aangeven met wie u een doublet vormt. Elk koppel moet zich vervolgens op de wedstrijddag vóór 10.00 uur in de Bouledrome melden en de kosten (€4,- per persoon) voldoen. Zie ook onder info/aankondigingen op de site www.bouledromevenray.nl
Bij de Bouledrome is de parkeerruimte beperkt en er mag niet langs de Hoopweg geparkeerd worden. U kunt gebruikmaken van de parkeergelegenheid aan de Merseloseweg schuin tegenover het ziekenhuis. Voor fietsers zijn er geen parkeerproblemen.
Geplaatst in Nieuws, Uit De Schakel | Reacties uitgeschakeld voor Jeu de boulestoernooi KBO