Afscheid Harry Francken

Begin 2024 komt er een einde aan het werk dat Harrie Francken (75) doet voor de ouderen in Venray. Hij is dan (de maximale) twaalf jaar bestuurslid van KBO Venray en moet statutair aftreden. Dit betekent ook afscheid nemen van zijn functies in de Centrale van Ouderenverenigingen. 

Op 1 oktober was het dan ook de laatste dag dat Francken voorzitter was van de Dag van de Ouderen, welk werk hij sinds mei 2012 doet, de laatste zeven jaar als voorzitter. “Dat was geweldig leuk om te doen,” zegt hij ervan. “Vanaf het voorjaar is het druk en enerverend om alles rond te krijgen, maar toch, met een geweldig stel mensen lukt het dan steeds weer.” De coronatijd was een heel vervelende onderbreking. Een jaar heeft de commissie iets kunnen doen met Omroep Venray. “Daar hebben we toen leuke reacties op gekregen,” zegt Harrie. Een andere taak die Francken nog doet is het coördineren van de ouderenadviseurs. Hij moet wel constateren dat er door de Venrayse senioren erg weinig gebruik van wordt gemaakt. “We gaan binnenkort evalueren wat hiermee te doen. KBO Limburg vindt het erg belangrijk. Misschien moeten we het dan ook maar aan de KBO overlaten. Vrijwilligers hiervoor zijn er nog voldoende.” Ten slotte houdt Francken namens de Centrale een vinger aan de pols bij de club van belastingadviseurs. Ook daar zijn er nog wel vrijwilligers die het werk willen doen. De coördinatie ligt bij het echtpaar Remmers, dat nog niet heeft aangegeven hiermee te willen stoppen. “Ik heb daar eerlijk gezegd niet veel werk mee gehad,” aldus Francken. In het voorjaar legt hij zijn taken neer en kan hij zich volledig wijden aan de mantelzorg voor zijn vrouw Ria en zijn hobby’s: de Zonnebloem en de zangkoren VMK en Ars Musica.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Uit De Schakel. Bookmark de permalink.