Maak kennis met pickleball

“Pickleball is de snelst groeiende sport in de Verenigde Staten, een sportieve activiteit die zich perfect leent voor een oudere doelgroep.
We merken dat steeds meer senioren bij ons komen pickleballen.
Geregeld ook met hun kleinkinderen.”
Twan Lensen, mede-eigenaar van Padelcentrum Noord-Limburg aan de Kempweg in Venray, somt op waarom pickleball een geschikte sport is voor senioren. “Het verbetert niet alleen de fysieke en mentale gezondheid, maar zorgt ook voor sociale verbinding. Pickleball is een racketsport die elementen van tennis, badminton en tafeltennis combineert. Een sport voor alle leeftijden en vaardigheidsniveaus vanwege de eenvoudige regels en de relatief lage fysieke belasting. Het is laagdrempelig te leren en biedt snel speelplezier.” Dat ervaren deze morgen ook Henk Drabbels (72) uit Venray, Geert Peters (69) en Jan Lensen (76), de vader van Twan, uit Wanssum. Zij maken deze morgen voor het eerst kennis met pickleball. De drie fervente tennissers hebben na wat tips van Twan het spelletje snel onder de knie. “Ook andere senioren of seniorenverenigingen zijn van harte uitgenodigd voor een demonstratie in onze hal.”
Naast picklebal is ook padel populair, weet Lensen.  “Padel is een sport die het makkelijkste betiteld kan worden als een mengeling van tennis en squash, een soort van beachtennis. Het is laagdrempelig, net als pickleball een sport voor jong en oud, en technisch minder moeilijk dan tennis. De basisbeginselen van padel kun je na een les of vijf al aardig onder de knie hebben, terwijl je voor tennis zeker een jaar of twee les nodig hebt. Pickleball is echter nóg laagdrempeliger dan tennis en padel. Ik zou tegen alle senioren in de gemeente Venray willen zeggen: kom vrijblijvend een keer kennismaken met padel en/of pickleball en ervaar het zelf tijdens een training of clinic. In combinatie met Sportsbar Pala is ons overdekte het padelcentrum met al zijn faciliteiten ook de ideale plek voor een feest of vergadering.” Meer informatie/reserveren: www.padelcentrumnoordlimburg.nl.

(Foto: Han Siebers, tekst Ron Koenen)

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Uit De Schakel. Bookmark de permalink.