Huis voor de Sport stopt begeleiding MBvO

Het Huis voor de Sport Limburg is op 1 april abrupt gestopt met de uitvoering van de coördinatie en begeleiding van het Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO). De provincie heeft per 1 januari het subsidiebedrag aan de overkoepelende stichting Team Limburg Sport verminderd. Deze stichting heeft daarom in maart besloten het MBvO niet meer te steunen.

Het gevolg is dat de werkzaamheden ter ondersteuning van MBvO-docenten, lokale MBvOorganisaties en MBvO-beweeggroepen niet meer gedaan kunnen worden. De provincie hoopt dat gemeenten deze taak zelf op zich nemen, zegt Danny Vullings van Venray Beweegt. Maar het is nog niet duidelijk of en hoe dit gaat gebeuren.

Jack Opgenoord, directeur van Team Limburg Sport en het Huis van de Sport licht toe: “Wij hebben de afgelopen maanden vergeefs geprobeerd het MBvO bij een andere organisatie onder te brengen. Onder meer om die reden is dit ook heel laat naar buiten gebracht. Op 20 april heeft spoedoverleg plaatsgevonden tussen het Huis van de Sport, KBO Limburg, de provincie en de Vereniging van Sport en Gemeenten. De uitkomst hiervan was bij het drukken van deze Schakel nog niet bekend.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Uit De Schakel. Bookmark de permalink.