De Schakel op halve kracht

Sinds begin maart heeft het coronavirus de wereld in zijn greep. Na enkele weken zijn wereldwijd al tegen de 100.000 doden te betreuren. Om dit virus te bestrijden zijn vele landen ‘op slot’ gegaan. Mensen mogen niet meer naar buiten, ze moeten afstand tot elkaar bewaren. Evenementen, sport en cultuur, alles is afgelast. De overheid hoopt zo de ziekte een halt toe te roepen. Ook de ouderen gaan eronder gebukt. En de redactie van De Schakel heeft het er moeilijk mee om u van de juiste informatie te voorzien. In de vorige uitgave (Schakel 3) kon de redactie nog net meenemen, dat ouderencentrum De Kemphaan ook gesloten ging worden. Het betekent ook dat leden van de redactie niet op pad kunnen om verhalen te maken, te praten met mensen en foto’s te maken. Niettemin hebben we De Schakel op zestien pagina’s kunnen houden, mede door extra advertenties en enkele puzzels waarmee u uw tijd kunt doden. We proberen het blad toch leesbaar te houden met binnenkomend nieuws en met telefonische nieuwsgaring.

Geen activiteiten Alle activiteiten van KBO en AVOS, zoals deze in de agenda van de vorige Schakel waren vermeld, zijn afgelast. De besturen vergaderen niet meer, het is verboden. Lijdzaam zitten we allemaal thuis te wachten tot het verlossende woord komt: u mag weer aan de slag. Maar of dit juni wordt of augustus of nog later, is niet helder. Grotere evenementen, waaraan veel ouderen deelnemen, zijn al afgelast. De kermissen in Oirlo en Geijsteren, alsmede de Avondvierdaagse, begin juni, gaan niet door. Het Meerdaags Wandelevenement Venray ook niet, maar de organisatie hoopt in het najaar een goede datum te vinden. De mei-toertocht van de Fietsvierdaagse is afgelast. Of de Fietsvierdaagse, eind juli, kan worden gehouden is nog onzeker.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Uit De Schakel. Bookmark de permalink.