De Kemphaan tijdelijk dicht

Ouderencentrum De Kemphaan is tijdelijk, in elk geval tot 6 april, gesloten. Dit in verband met het heersende Coronavirus. Of het centrum na die datum meteen weer opengaat, hangt helemaal af van de ontwikkelingen rond dit wereldwijd heersende virus.
Het stichtingsbestuur volgt hiermee de landelijke maatregelen die genomen zijn om het Coronavirus in te dammen en verdere verspreiding te voorkomen.

Veel bezoekers van De Kemphaan behoren juist tot de risicogroep van (kwetsbare) ouderen, die het meest vatbaar zijn voor deze vorm van griep. Begin maart kwam het virus, van China uit, ook in Limburg en na enkele dagen werden in het Venrayse de eerste besmettingen gemeld.

Het Danscollectief Venray besloot op 10 maart al de danslessen voorlopig stop te zetten. Juist bij het dansen, waarbij mensen elkaar veel aanraken, was het risico van besmetting aanwezig. Op 12 maart besloot de regering alle massabijeenkomsten te verbieden en samenkomsten van grote groepen sterk af te raden.

Zelfs begrafenissen van dierbaren dienen in zeer kleine kring plaats te vinden.
De Kemphaan, ouderenverenigingen en instellingen hebben daardoor alle geplande activiteiten afgelast.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Uit De Schakel. Bookmark de permalink.