Spoedhulp ouderen vaak niet nodig

Limburg wil twintig miljoen euro steken in de versterking van de welvaart in Noord-Limburg. Eenzelfde bedrag is aan het Rijk gevraagd. Dat heeft 180 miljoen euro beschikbaar voor voorstellen uit regio’s van heel het land. De provincie en regio hebben samen met vele partners een voorstel gemaakt om een bijdrage te leveren aan een gezond, ondernemend en veilig Noord-Limburg. Tevens investeren Provincie en de regio Noord-Limburg in de jaren tussen 2020 en 2023 samen nog eens 40 miljoen euro in gezamenlijke prioriteiten, zo is afgesproken.

De investeringsagenda Noord-Limburg bestaat uit zes programma’s waarmee de regio de komende jaren aan de slag gaat: innovatie, vitale gemeenschappen, vrijetijdsbesteding, landelijk gebied, mobiliteit en duurzaamheid.

De regiodeal wordt gesteund door Brightlands Campus Greenport Venlo, de ondernemers en maatschappelijke partners verenigd in de stichting Gezondste Regio 2025, de scholen Citaverde, Gilde Opleidingen, Fontys, Hogere Agrarische School en Maastricht University, de Veiligheidsregio Noord- Limburg en tenslotte het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) Limburg.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws archief, Uit De Schakel. Bookmark de permalink.