Ouderen Venray dik tevreden

De ouderen in Venray zijn over het algemeen (zeer) tevreden met hun leven en leefomgeving. Dit blijkt uit de enquête van Venray Beweegt die in september/oktober onder hen is gehouden.

In totaal hebben 356 ouderen van boven de zeventig jaar de enquête ingevuld. Driekwart van de mensen liet weten tevreden te zijn met hun leven, zestien procent zei zelfs zeer tevreden te zijn. Slechts twee procent van de invullers was ontevreden. Ook voelde twee procent zich ongelukkig, 78 procent was gelukkig, zeven procent héél gelukkig. Over het algemeen hebben de ouderen in deze gemeente nog een goed en geregeld contact met familie en vrienden. Slechts een op de vijf mist het wekelijks contact,. Gezond leeft de groep senioren ook. Van de honderd zeventigplussers roken er maar drie en drinken er nog geen 25 alcohol. Twee derde van de ouderen voelt zich gezond en 94 procent is tevreden met huis en omgeving. Wel vindt een derde van de senioren dat er wat meer voorzieningen mochten zijn. Vooral zitbanken om even uit te rusten bijvoorbeeld. Twee op de drie doen nog aan sport.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws archief, Uit De Schakel. Bookmark de permalink.