De Schakel in 2020 nog onregelmatiger

U leest nu de laatste Schakel van 2019. De eerstvolgende nieuwe Schakel verschijnt pas op 31 januari: over acht weken dus. Dat is een lange periode. Pogingen om dit te versnellen, zijn op niets uitgelopen. Dit heeft te maken met het verschijnen van het KBO-PCOB Magazine. De Schakel verschijnt tegelijkertijd, zij het op vrijdag, om de bezorgende senioren niet twee keer te laten lopen. De redactie van genoemd magazine hanteert het uitgangspunt dat het blad de laatste dinsdag van de maand klaar moet zijn. Alleen eind juni en eind november verschijnt een zogenaamd dubbelnummer en ontvangt u in juli en december geen magazine.

De Schakel sluit zich hierbij (node) aan. Door dit standpunt van ‘Utrecht’ verschijnen beide bladen zeer onregelmatig. Meestal zit er vier of vijf weken tussen, in de zomer en winter ineens acht tot negen weken. Als KBO-PCOB eind 2020 dit uitgifteschema blijft volgen wordt het tussen 27 november en 31 januari zelfs tien weken. Regelmatig bellen lezers dan dat ze De Schakel gemist hebben. Eind februari 2020 valt de laatste dinsdag op vastelaovend, de laatste carnavalsdag. ‘Utrecht’ heeft om die reden de uitgifte van het februarinummer verschoven naar 6 maart, maar heeft de laatste dinsdag van maart laten staan. Dan komen het Magazine en ook de Schakel al na drie weken uit. De redactie van De Schakel heeft aan de collega’s in Utrecht voorgesteld om het hele jaar door om de vijf weken uit te komen. Alleen in de zomervakantie en met kerstmis kan er een week bijkomen omdat een jaar 52 en niet 50 weken heeft. Voor 2020 heeft dit geen oplossing geboden. En of het in 2021 wel gaat werken is niet bekend. Utrecht heeft alleen toegezegd het voorstel in beraad te nemen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws archief, Uit De Schakel. Bookmark de permalink.