Venray Dementievriendelijk

De organisatie Venray Dementievriendelijk heeft een coördinator gevonden, om de werkgroepen van vrijwilligers te begeleiden. Dit moet leiden tot een plan van aanpak, dat burgers, verenigingen en bedrijven meer begrip moet bijbrengen over dementie. Hierdoor kunnen mensen met dementie langer betrokken blijven bij de samenleving. Het plan van aanpak moet in 2021 klaar zijn. In het streven om de positie van mensen met dementie te verbeteren, heeft Venray Dementievriendelijk drie werkgroepen geformeerd onder voorzitterschap van Jeanne Hendrix, Hans van Oosterhout en Joke Halmans. Zij worden hierbij ondersteund door coördinator Monique Janssen, die hiervoor door de gemeente Venray een dag in de week betaald wordt. “Dat is meer dan we gevraagd hadden, wij gingen uit van twee uur per week”, vertelde Hans Cramer (die namens de Centrale in een van de werkgroepen zit) tijdens de plenaire Centrale-vergadering op 19 september. Er zijn al enkele initiatieven van de grond gekomen. Zo is er maandelijks in dansschool Janssen een uurtje dansen voor mensen met dementie. Supermarkten en bedrijven zijn voorgelicht hoe zij het beste met deze mensen kunnen omgaan. Er worden trainingen voorbereid voor bedrijven en gezocht naar werkplekken waar mensen met dementie onder begeleiding aan de slag kunnen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws archief, Uit De Schakel. Bookmark de permalink.